Rajská polévka s anglickou slaninou
Vegetariáni slaninu vynechají...
Ingredience
- 1 malá cibule
- 100 g anglické slaniny
- 3-4 lžíce kečupu
- směs provensálských bylinek nebo samotný tymián
- sůl
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- zavářkové těstoviny – ale zkuste třeba špecle nebo využijte jejich zbytek od jiného jídla
Postup:
- Na oleji rozpečeme nakrájenou anglickou slaninu – 2 plátky si necháme vcelku na dokončení.
- Osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme půl litrem vody, přidáme kečup a bylinky, podle chuti osolíme, povaříme a podle chuti pak vyladíme lžičkou cukru.
- Těstoviny uvaříme zvlášť v osolené vodě a rozdělíme do dvou talířů, přelijeme polévkou a na povrch dáme rozpečené plátky anglické slaniny.
Související
-
Rajská polévka s krutony
Sezóna je v plném proudu, využijte čerstvých rajčat, na konzervy bude dost času v zimě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka