Rajská polévka s anglickou slaninou

Vegetariáni slaninu vynechají...

Ingredience
  • 1 malá cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 3-4 lžíce kečupu
  • směs provensálských bylinek nebo samotný tymián
  • sůl
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje
  • zavářkové těstoviny – ale zkuste třeba špecle nebo využijte jejich zbytek od jiného jídla

Postup:

  1. Na oleji rozpečeme nakrájenou anglickou slaninu – 2 plátky si necháme vcelku na dokončení.
  2. Osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme půl litrem vody, přidáme kečup a bylinky, podle chuti osolíme, povaříme a podle chuti pak vyladíme lžičkou cukru.
  3. Těstoviny uvaříme zvlášť v osolené vodě a rozdělíme do dvou talířů, přelijeme polévkou a na povrch dáme rozpečené plátky anglické slaniny.

Související