Rajská polévka se zeleninou
Pomůže nám rajský protlak.
Ingredience
- 1 konzerva rajského protlaku – 140 g
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kus celeru
- sůl
- vařená/dušená rýže
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, osmahneme ho a pak přidáme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, znovu prosmahneme, zalijeme vodou a dovaříme.
- Na talířích přidáme 1-2 lžíce vařené nebo dušené rýže – využijeme tak třeba zbytek od předchozího jídla a zdobíme pažitkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka