Gulášová polévka z mletého masa
S kouskem pečiva poslouží jako celé jídlo.
Ingredience
- 300 g mletého masa, směs hovězí a vepřové
- asi 6 středně velkých brambor
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 2-3 stroužky česneku
- mletá paprika
- pepř
- majoránka
- sůl
- hladká mouka na zahuštění nebo jíška
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso a asi 10 minut za stálého míchání prosmahneme.
- Pak okořeníme paprikou, majoránkou, solí a pepřem, zalijeme horkou vodou, necháme vzejít var a pak přidáme na kostičky nakrájené brambory.
- Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme. Před podáváním ještě ochutnáme a podle potřeby chuť doladíme.
Související
-
Polévka z červené řepy
Je to jedna ze superpotravin, chrání cévy i játra, podporuje činnost střev i tvorbu červených krvinek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.