Uzená polévka s krupkami a hráškem
Zahřeje a dodá tělu sílu.
Ingredience
- 500 g uzeného masa
- 2 mrkve
- miska mraženého hrášku
- šálek krupek
- 1 cibule
- sůl
- 4 kuličky pepře a trochu mletého pepře
Postup:
- Maso opláchneme a dáme vařit společně s celým pepřem a oloupanou cibulí vcelku, zatím nesolíme.
- Když je maso měkké, vyndáme ho a kousek z něj nakrájíme na kostičky.
- Do přecezeného vývaru dáme vařit nakrájené mrkve a propláchnuté krupky. Krupky propláchneme opravdu dobře na sítu, aby vývar příliš nezakalily.
- Když jsou mrkve i krupky měkké, přidáme ještě mražený hrášek a nakrájené maso a prohřejeme. Zbylé maso podáváme se švestkovou omáčkou a bramborovými šiškami.
Související
-
Polévka z červené řepy
Je to jedna ze superpotravin, chrání cévy i játra, podporuje činnost střev i tvorbu červených krvinek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka