Uzená polévka s krupkami a hráškem

Zahřeje a dodá tělu sílu.

Ingredience
  • 500 g uzeného masa
  • 2 mrkve
  • miska mraženého hrášku
  • šálek krupek
  • 1 cibule
  • sůl
  • 4 kuličky pepře a trochu mletého pepře

Postup:

  1. Maso opláchneme a dáme vařit společně s celým pepřem a oloupanou cibulí vcelku, zatím nesolíme.
  2. Když je maso měkké, vyndáme ho a kousek z něj nakrájíme na kostičky.
  3. Do přecezeného vývaru dáme vařit nakrájené mrkve a propláchnuté krupky. Krupky propláchneme opravdu dobře na sítu, aby vývar příliš nezakalily.
  4. Když jsou mrkve i krupky měkké, přidáme ještě mražený hrášek a nakrájené maso a prohřejeme. Zbylé maso podáváme se švestkovou omáčkou a bramborovými šiškami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?