Celerová polévka
Jednoduché na přípravu, chuťově výrazné a přitom i zdravé. Tak dobrou chuť!
Ingredience
- 1 středně velký celer
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- šálek smetany nebo šlehačky
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup:
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený oloupaný celer, osolíme, mírně opepříme a uvaříme v necelém litru vody.
- Část celerových kostiček vyndáme, do polévky přidáme nakrájenou celerovou nať a smetanu, necháme přejít var a dohladka rozmixujeme.
- Do polévky vrátíme kostičky celeru a podáváme.
Související
-
Celer nesmí chybět v žádné kuchyni. Je zdravý a navíc pomáhá i při hubnutí
V celeru je kolem 80 různých vitamínů a minerálů, např. vysoké množství vitamínu C. Celerové listy ho mají dokonce víc než třeba citrusy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.