Celerová polévka

Jednoduché na přípravu, chuťově výrazné a přitom i zdravé. Tak dobrou chuť!

Ingredience
  • 1 středně velký celer
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • šálek smetany nebo šlehačky
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Postup:

  1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený oloupaný celer, osolíme, mírně opepříme a uvaříme v necelém litru vody.
  2. Část celerových kostiček vyndáme, do polévky přidáme nakrájenou celerovou nať a smetanu, necháme přejít var a dohladka rozmixujeme.
  3. Do polévky vrátíme kostičky celeru a podáváme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.