Celerová polévka

Jednoduché na přípravu, chuťově výrazné a přitom i zdravé. Tak dobrou chuť!

Ingredience
  • 1 středně velký celer
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • šálek smetany nebo šlehačky
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Postup:

  1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený oloupaný celer, osolíme, mírně opepříme a uvaříme v necelém litru vody.
  2. Část celerových kostiček vyndáme, do polévky přidáme nakrájenou celerovou nať a smetanu, necháme přejít var a dohladka rozmixujeme.
  3. Do polévky vrátíme kostičky celeru a podáváme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.