Celerový smetanový salát
Přímo vitamínová bomba, a navíc chutná!
Ingredience
- 1 celer
- kousek mrkve
- 1 jablko
- 50 ml šlehačky
- citronová šťáva
- sůl
- špetička cukru
- řeřichové výhonky nebo zelená petrželka
Postup:
- Celer oloupeme a najemno nastrouháme, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo a smícháme. Kousek mrkve nastrouháme na dlouhé jemné plátky a necháme na ozdobu.
- Šlehačku ochutíme citronovou šťávou, solí a špetičkou cukru.
- Směs celeru a jablka přelijeme ochucenou šlehačkou, promícháme, rozdělíme do misek a povrch ozdobíme mrkví a řeřichovými výhonky nebo zelenou petrželkou.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka