Celerový smetanový salát

Přímo vitamínová bomba, a navíc chutná!

Ingredience
  • 1 celer
  • kousek mrkve
  • 1 jablko
  • 50 ml šlehačky
  • citronová šťáva
  • sůl
  • špetička cukru
  • řeřichové výhonky nebo zelená petrželka

Postup:

  1. Celer oloupeme a najemno nastrouháme, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo a smícháme. Kousek mrkve nastrouháme na dlouhé jemné plátky a necháme na ozdobu.
  2. Šlehačku ochutíme citronovou šťávou, solí a špetičkou cukru.
  3. Směs celeru a jablka přelijeme ochucenou šlehačkou, promícháme, rozdělíme do misek a povrch ozdobíme mrkví a řeřichovými výhonky nebo zelenou petrželkou.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.