Slepičí polévka

Zahřeje prý nejen tělo, ale i duši. 

Ingredience
  • půl slepice
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 střední cibule
  • sůl
  • nudle, pokud možno domácí

Postup:

  1. Slepici rozporcujeme a dáme do hrnce se studenou, mírně osolenou vodou. Přihodíme neloupanou cibuli, která zvýrazní barvu vývaru, chuť můžeme zvýraznit kousíčkem zázvoru. Přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a necháme zvolna probublávat, klidně 3-4 hodiny. Průběžně můžeme doplňovat vyvařenou vodu.
  2. Před koncem přidáme očištěnou mrkev a petržel ve větších kouscích, podle chuti dosolíme a dovaříme.
  3. Sebereme tuk z polévky, dáme do lednice a využijeme při přípravě třeba jíšky nebo nějakého drůbežího jídla. Maso obereme a nakrájíme na kousky, zeleninu také nakrájíme.
  4. Zvlášť v osolené vodě uvaříme nudle, scedíme je a společně s masem a zeleninou dáme do scezeného vývaru.
  5. Na talíři polévku zdobíme petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.