Demikát – brynzová polévka
Jednoduché, chutné, rychlé… co víc si přát?
Ingredience
- asi čtvrt kila brambor
- 150-200 g brynzy
- 1 cibule
- olej nebo sádlo pod cibuli
- sůl
- petrželka
Postup:
- Cibuli nakrájíme a mírně osmahneme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.
- Do misek nebo talířů rozdrobíme brynzu, nalijeme polévku a ozdobíme sekanou petrželkou.
Související
-
Halušky s brynzou
Kdo se nechce pachtit s pravými bramborovými haluškami, použije halušky v sáčku, ale těch brambor je tam pomálu, je to spíš moučná směs.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.