Demikát – brynzová polévka
Jednoduché, chutné, rychlé… co víc si přát?
Ingredience
- asi čtvrt kila brambor
- 150-200 g brynzy
- 1 cibule
- olej nebo sádlo pod cibuli
- sůl
- petrželka
Postup:
- Cibuli nakrájíme a mírně osmahneme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.
- Do misek nebo talířů rozdrobíme brynzu, nalijeme polévku a ozdobíme sekanou petrželkou.
Související
-
Halušky s brynzou
Kdo se nechce pachtit s pravými bramborovými haluškami, použije halušky v sáčku, ale těch brambor je tam pomálu, je to spíš moučná směs.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka