Polévka z červené řepy

Je to jedna ze superpotravin, chrání cévy i játra, podporuje činnost střev i tvorbu červených krvinek.

Ingredience
  • 2 červené řepy
  • 1 mrkev
  • půl cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 2 vejce
  • ocet, případně pepř

Postup:

  1. Řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle, pak přidáme nakrájenou řepu a také ji orestujeme.
  2. Zalijeme vodou, osolíme, případně opepříme a vaříme. Když je řepa napůl měkká, přidáme ještě nakrájenou mrkev a dovaříme.
  3. Na jednotlivé porce dáme pár koleček natvrdo uvařeného vejce a ozdobíme pažitkou nebo řeřichovými výhonky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.