Polévka z červené řepy
Je to jedna ze superpotravin, chrání cévy i játra, podporuje činnost střev i tvorbu červených krvinek.
Ingredience
- 2 červené řepy
- 1 mrkev
- půl cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- 2 vejce
- ocet, případně pepř
Postup:
- Řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle, pak přidáme nakrájenou řepu a také ji orestujeme.
- Zalijeme vodou, osolíme, případně opepříme a vaříme. Když je řepa napůl měkká, přidáme ještě nakrájenou mrkev a dovaříme.
- Na jednotlivé porce dáme pár koleček natvrdo uvařeného vejce a ozdobíme pažitkou nebo řeřichovými výhonky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.