Prošívaná deka

Suroviny: Náplň: 2 tvarohy, 1 vanilkový puding, 1 vanilka, 2 vejce, 4 lžíce moučkového cukru a mléko. Těsto: 2 skleničky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 2 lžíce kakaa, sklenka krystalového cukru, sklenka mléka a sklenka oleje.

Postup: Nejdříve si připravíme náplň. Tvaroh utřeme s vejci, přidáme cukr, vanilku, vanilkový puding a mléko podle potřeby. Musí nám vzniknout hladká hmota ne příliš řídká. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, v míse utřeme žloutky s cukrem a s olejem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a s kakaem. Do žloutkové pěny vmícháme kakaovou mouku a mléko. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vymazaný plech. Náplň si dáme do sáčku, ustřihneme roh a náplň vytlačíme na neupečené těsto do tvaru mřížek. Pečeme při 180 stupních asi 15 až 20 minut.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.