Polévka z pekingského zelí a mrkve

Jemná a příjemná…

Ingredience
  • 1 mrkev
  • 2-3 listy pekingského zelí
  • 1 vejce
  • sůl
  • petrželka

Postup:

  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do osolené vody a asi 8 minut vaříme.
  2. Přidáme nakrájené bílé části listů z pekingského zelí, krátce povaříme a přidáme nakrájené zelené části listů.
  3. Velmi krátce povaříme, za stálého míchání přilijeme rozkvedlané vejce, necháme přejít var a dojít.
  4. Na talíři zdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.