Čočková polévka s klobásou
Po takové lyžařské túře přijde náramně vhod…
Ingredience
- 2 hrsti čočky
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- 1 hrst hrubé krupice
- sůl
- pepř
- 2-3 stroužky česneku
- 1 šunková klobása, nebo nějaká pikantnější
Postup:
- Čočku ráno namočíme do studené vody.
- Když jdeme vařit, vodu slijeme, zalijeme ¾ litrem nové vody a povaříme skoro do měkka. Nesolíme.
- Vedle na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme ji do polévky, osolíme, okořeníme pepřem, vmícháme krupici a dovaříme.
- Na talíři dochutíme utřeným česnekem a na jednotlivé porce přidáme opečená kolečka klobásy.
Související
-
Čočkový salát s uzeninou
Máte-li doma vegetariána, odeberte pro něj část salátu a uzeninu přimíchejte do zbytku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.