Čočkové kari
Exotická chuť vás také příjemně rozehřeje.
Ingredience
- 1-2 batáty (podle velikosti, váhově asi 250-300 g)
- 150 g červené loupané čočky
- 1 velká cibule
- sklenka šlehačky nebo kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- kari
- půl litru zeleninového vývaru (případně použijeme polévkovou kostku)
Postup:
- Nakrájenou cibuli poprášíme kari kořením a osmahneme v hrnci na oleji.
- Přisypeme čočku, přidáme na kostičky nebo kolečka nakrájené batáty, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka.
- V závěru rozmixujeme, chuť doladíme pepřem, podle chuti znovu i kari kořením a solí. Případně si necháme pár kousků uvařených batátů vcelku, pokrájíme je na kousky a vložíme do rozmixované polévky.
- Vmícháme šlehačku nebo kokosové mléko, zdobíme třeba řeřichovými výhonky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.