Čočkové kari
Exotická chuť vás také příjemně rozehřeje.
Ingredience
- 1-2 batáty (podle velikosti, váhově asi 250-300 g)
- 150 g červené loupané čočky
- 1 velká cibule
- sklenka šlehačky nebo kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- kari
- půl litru zeleninového vývaru (případně použijeme polévkovou kostku)
Postup:
- Nakrájenou cibuli poprášíme kari kořením a osmahneme v hrnci na oleji.
- Přisypeme čočku, přidáme na kostičky nebo kolečka nakrájené batáty, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka.
- V závěru rozmixujeme, chuť doladíme pepřem, podle chuti znovu i kari kořením a solí. Případně si necháme pár kousků uvařených batátů vcelku, pokrájíme je na kousky a vložíme do rozmixované polévky.
- Vmícháme šlehačku nebo kokosové mléko, zdobíme třeba řeřichovými výhonky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.