Čočkový salát s uzeninou

Máte-li doma vegetariána, odeberte pro něj část salátu a uzeninu přimíchejte do zbytku.

Ingredience
  • 200 g černé čočky beluga
  • 1 středně velká cibule
  • 2 nožičky párku
  • hořčice, sůl, pepř

Postup:

  1. Čočku uvaříme v neosolené vodě.
  2. Scedíme, necháme vychladnout a pak vmícháme nakrájenou cibuli, nakrájený a předem opečený párek, ochutíme solí, pepřem a troškou hořčice.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.