Čočkové ragú
Pro vegetariány bez masa, pro ostatní s kouskem uzeného nebo uzeniny.
Ingredience
- 100 g čočky
- 1-2 mrkve
- 1-2 petržele
- kousek celeru (může být i řapíkatý)
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- případně kousek uzeného masa nebo uzeniny
- případně máslová jíška
Postup:
- Čočku předem namočíme do studené vody – na 1-2 hodiny, rychleji se uvaří.
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, očištěnou zeleninu také nakrájíme.
- Nejdřív na oleji osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme zeleninu, osmahneme, přisypeme namočenou čočku, zalijeme vodou a dusíme, až zelenina i čočka změknou. Solíme a pepříme podle chuti.
- Kdo rád hutnější jídlo, může v závěru zahustit troškou jíšky a přidat nakrájené maso.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.