Kombinovaná dýňová polévka
Zeleniny není nikdy dost…
Ingredience
- ½ menší dýně hokaido
- ½ malé cukety
- 2 mrkve
- 1 brambora
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl
- špetka tymiánu
- tenké plátky anglické slaniny
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme a opečeme nakrájenou mrkev.
- Pak přidáme nakrájenou bramboru, dýni hokaido, cuketu a plátky česneku, osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme tymiánem – stačí špetka a uvaříme do měkka.
- Rozmixujeme do hladkého krému.
- Na talíři ozdobíme plátkem rozpečené anglické slaniny.
Související
-
Dýňová polévka podle Boženy Tompichové
Zdá se, že dýňová polévka už má tolik variant, jako bramboračka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.