Hrášková polévka s krutony
Zima přeje hutným polévkám.
Ingredience
- 1 hrnek mraženého hrášku
- hrst hrubé krupice
- 3 lžíce šlehačky nebo neslazeného kondenzovaného mléka
- sůl nebo slepičí bujón
- krutony z celozrnného toastového chleba, případně česnek
Postup:
- Hrášek povaříme v půl litru vody se solí nebo bujónem.
- Přidáme hrst hrubé krupice a za stálého míchání povaříme.
- V závěru přidáme šlehačku nebo kondenzované mléko a necháme přejít var.
- Polévku rozmixujeme, na talíři doplníme krutony z toastového chleba a případně ochutíme utřeným česnekem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka