Hrášková polévka s krutony
Zima přeje hutným polévkám.
Ingredience
- 1 hrnek mraženého hrášku
- hrst hrubé krupice
- 3 lžíce šlehačky nebo neslazeného kondenzovaného mléka
- sůl nebo slepičí bujón
- krutony z celozrnného toastového chleba, případně česnek
Postup:
- Hrášek povaříme v půl litru vody se solí nebo bujónem.
- Přidáme hrst hrubé krupice a za stálého míchání povaříme.
- V závěru přidáme šlehačku nebo kondenzované mléko a necháme přejít var.
- Polévku rozmixujeme, na talíři doplníme krutony z toastového chleba a případně ochutíme utřeným česnekem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.