Hrášková polévka s krutony

Zima přeje hutným polévkám.

Ingredience
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • hrst hrubé krupice
  • 3 lžíce šlehačky nebo neslazeného kondenzovaného mléka
  • sůl nebo slepičí bujón
  • krutony z celozrnného toastového chleba, případně česnek

Postup:

  1. Hrášek povaříme v půl litru vody se solí nebo bujónem.
  2. Přidáme hrst hrubé krupice a za stálého míchání povaříme.
  3. V závěru přidáme šlehačku nebo kondenzované mléko a necháme přejít var.
  4. Polévku rozmixujeme, na talíři doplníme krutony z toastového chleba a případně ochutíme utřeným česnekem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.