Květáková polévka
Využijte sezónu…
Ingredience
- květák
- sůl nebo bujonová kostka
- muškátový květ
- zelené bylinky na ozdobu
Postup:
- Květák rozebereme nebo pokrájíme na kousky, zalijeme vodou, aby byl potopený, přidáme bujonovou kostku nebo osolíme, okořeníme troškou muškátového květu a uvaříme do měkka.
- Rozmačkáme a nemělo by být zapotřebí dohušťovat. Pokud se vám zdá polévka řídká, přidejte trochu jemných ovesných vloček a povařte.
- Na talíři zdobíme zelenými bylinkami podle chuti.
Související
-
Květákový salát
Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.