Květákový nákyp
Něco pro jemnější duše...
Ingredience
- 1 květák
- 2-3 lžíce jemné strouhanky
- 3 vejce
- sůl
- muškátový květ
- petrželka
- tuk do zapékací mísy
- šálek šlehačky, smetany
- parmazán nebo niva
Postup:
- Květák rozebereme na růžičky a uvaříme je v osolené vodě.
- Vidličkou uvařený květák rozmělníme, vmícháme 3 žloutky, sekanou petrželku a trochu strouhanky.
- Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 3 bílků, hmotu přemístíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, pokapeme šlehačkou, povrch posypeme strouhaným parmazánem nebo nivou a do předehřáté trouby dáme zapéci.
Související
-
Květákový salát
Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.
-
Květák s uzeným masem
Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.