Květákový nákyp

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Květákový nákyp
0:00
/
0:00

Něco pro jemnější duše...

Ingredience
  • 1 květák
  • 2-3 lžíce jemné strouhanky
  • 3 vejce
  • sůl
  • muškátový květ
  • petrželka
  • tuk do zapékací mísy
  • šálek šlehačky, smetany
  • parmazán nebo niva

Postup:

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme je v  osolené vodě.
  2. Vidličkou uvařený květák rozmělníme, vmícháme 3 žloutky, sekanou petrželku a trochu strouhanky.
  3. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 3 bílků, hmotu přemístíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, pokapeme šlehačkou, povrch posypeme strouhaným parmazánem nebo nivou a do předehřáté trouby dáme zapéci.

Související

  • Květákový salát

    Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.

  • Květák s uzeným masem

    Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.      

  • Květákové omelety

    Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.