Pivovarská kuřecí stehna
Pivo se hodí nejen na zapití.
Suroviny:
4 kuřecí stehna
půl litru světlého piva
100 g anglické slaniny
2-3 lžíce másla
1 cibule
asi půl rohlíku nebo housky
sůl
pepř
hrst rozinek
Postup:
- Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme.
- Na másle krátce orestujeme nakrájenou cibuli, vložíme připravená stehna, přilijeme trošku vody a trošku piva, zakryjeme a dáme péci. Průběžně přeléváme výpekem a pivem, k závěru ještě stehna pokryjeme plátky anglické slaniny a dopékáme odkryté.
- Když je maso doměkka upečené, vyndáme je na teplý talíř a výpek zahustíme nakrájeným rohlíkem, zvlhčeným pivem. Provaříme, a pokud chceme hladkou šťávu, přecedíme.
- Do šťávy vložíme upečená stehna, přihodíme rozinky a už jen krátce necháme přejít var.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka