Kuřecí vývar s játrovou rýží

Kvalitní vývar je hotový balzám pro imunitní systém.

Suroviny:

kuřecí skelet nebo směs na polévku

1 petržel

1 mrkev

kousek celeru

5 celých pepřů, 3 nová koření

na špičku nože mletého chilli

1 lžíce másla

sůl

játrová rýže: 200 g jater (vepřová nebo kuřecí), 1 vejce, strouhanka, 2 stroužky česneku, 1 lžička másla, majoránka, pepř, sůl

nudle

Postup:

  1. Skelet opláchneme a dáme vařit do osolené vody s kořením.
  2. Po 10 minutách přidáme půl mrkve, půl petržele a půlku z připraveného celeru – vše na velké kusy nakrájené. Vaříme hodinu i déle, podle žádané síly vývaru.
  3. Druhou část zeleniny nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.
  4. Játra očistíme, rozkrájíme a umixujeme, přidáme koření, vejce a strouhanku, aby vzniklo hustší těstíčko.
  5. Polévku přecedíme, vložíme na másle osmaženou zeleninu a nudle, povaříme a nakonec přes struhadlo s velkými oky protlačíme játrovou směs, té stačí k varu 3-4 minuty. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.

Související