Frankfurtská polévka

Podmračený podzim přeje pořádným polévkám.

Suroviny:

4 nožičky párků

4 středně velké brambory

1 cibule

2-3 lžíce sádla

1 litr vývaru nebo 2 bujonové kostky na litr vody

2 lžíce hladké mouky

2-3 stroužky česneku

majoránka

mletá paprika sladká, podle chuti i špetka pálivé

pepř

případně sůl, smetana

Postup:

  1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na kolečka nakrájené párky a na plátky nakrájený česnek, opečeme a zaprášíme moukou. Promícháme.
  2. Zalijeme vývarem, přidáme papriku, majoránku a pepř, vhodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme, až brambory změknou – měla by stačit čtvrthodinka.
  3. Pokud je potřeba, dosolíme a v závěru můžeme ještě vylepšit sklenkou smetany a pak už jen necháme přejít var.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.