Frankfurtská polévka
Podmračený podzim přeje pořádným polévkám.
Suroviny:
4 nožičky párků
4 středně velké brambory
1 cibule
2-3 lžíce sádla
1 litr vývaru nebo 2 bujonové kostky na litr vody
2 lžíce hladké mouky
2-3 stroužky česneku
majoránka
mletá paprika sladká, podle chuti i špetka pálivé
pepř
případně sůl, smetana
Postup:
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na kolečka nakrájené párky a na plátky nakrájený česnek, opečeme a zaprášíme moukou. Promícháme.
- Zalijeme vývarem, přidáme papriku, majoránku a pepř, vhodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme, až brambory změknou – měla by stačit čtvrthodinka.
- Pokud je potřeba, dosolíme a v závěru můžeme ještě vylepšit sklenkou smetany a pak už jen necháme přejít var.
Související
-
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Obsahem vitamínů C, B, A, E a minerálů je řapíkatý celer pro naše zdraví oprávněně jednou z tzv. superpotravin.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.