Rajská polévka s řapíkatým celerem

Obsahem vitamínů C, B, A, E a minerálů je řapíkatý celer pro naše zdraví oprávněně jednou z tzv. superpotravin.

Suroviny pro 4 osoby:

6-8 rajčat – podle velikosti

1 cibule

2-3 řapíky celeru

4 lžíce oleje

1 l kuřecího vývaru

asi 2 lžíce hladké mouky

šálek šlehačky

bylinky podle chuti – petrželka nebo celerová nať...

případně sůl

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji.
  2. Na cibuli dáme nakrájená rajčata a nakrájený řapíkatý celer. Krátce osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.
  3. Hladkou mouku rozmícháme v troše studené vody, vlijeme za stálého míchání do polévky a necháme provařit.
  4. V závěru ještě přilijeme šlehačku a necháme přejít var. Na talíři zdobíme zelenými bylinkami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.