Rajská polévka s řapíkatým celerem
Obsahem vitamínů C, B, A, E a minerálů je řapíkatý celer pro naše zdraví oprávněně jednou z tzv. superpotravin.
Suroviny pro 4 osoby:
6-8 rajčat – podle velikosti
1 cibule
2-3 řapíky celeru
4 lžíce oleje
1 l kuřecího vývaru
asi 2 lžíce hladké mouky
šálek šlehačky
bylinky podle chuti – petrželka nebo celerová nať...
případně sůl
Postup:
- Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji.
- Na cibuli dáme nakrájená rajčata a nakrájený řapíkatý celer. Krátce osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.
- Hladkou mouku rozmícháme v troše studené vody, vlijeme za stálého míchání do polévky a necháme provařit.
- V závěru ještě přilijeme šlehačku a necháme přejít var. Na talíři zdobíme zelenými bylinkami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.