Bílá fazolová polévka podle Petra

Do zimního období se hodí vydatné polévky třeba i jako snídaně.

Suroviny:

1 šálek bílých fazolí

80 g špeku

1 cibule

2 lžíce sádla

majoránka

česnek

hladká mouka

kysaná smetana

Postup:

  1. Fazole předem namočíme ve vodě aspoň na dvě hodiny.
  2. Vodu slijeme a v nové vodě dáme fazole vařit. Nesolíme.
  3. Na sádle rozpečeme nakrájený špek a nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou, promícháme a povaříme asi 20 minut.
  4. Pak přidáme uvařené fazole, rozemnutou majoránku, krátce povaříme do požadované hustoty polévky, v závěru vmícháme kysanou smetanu a utřený česnek a necháme přejít var.
  5. Přípravu značně urychlí, když použijeme fazole sterilované.

Související