Kuřecí řízky zapečené se sýrem
Nekonečné jsou kuřecí variace.
Suroviny:
4 kuřecí řízky z prsíček
150-200 g strouhaného sýra (eidam nebo výraznější gouda)
1 vejce
1-2 lžíce mléka
sůl
pepř
zelená petrželka
asi 3 lžíce másla
Postup:
- Řízky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
- Sýr nastrouháme a promícháme ho s vajíčkem, mlékem a petrželkou.
- Pekáček vymažeme máslem, vložíme připravené řízky a na každý dáme část sýrové směsi.
- Dáme do středně předehřáté trouby a asi půlhodiny zapékáme.
- Podáváme s bramborovou kaší a salátem podle chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.