Kuřecí karí
S úspěchem se dá i ohřát.
Suroviny:
2 porce masa z kuřecích prsíček – cca 300 g
1 cibule
1 červená paprika
2 bílá/zelená paprika
200-250 ml kokosového mléka
cizrna – 400 g konzerva
červená karí pasta
sůl
olej
případně lžička škrobu na zahuštění
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a osolíme.
- Na oleji zpěníme cibuli, na ní opečeme kousky masa a pak přidáme karí pastu – stačí 2 lžíce a osmahneme.
- Mírně podlijeme a po chvíli přidáme nakrájené papriky, zalijeme kokosovým mlékem a podusíme. Kdo rád hustou omáčku, zahustí trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě a nechá chvíli povařit.
- V závěru přidáme scezenou cizrnu a necháme prohřát.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.