Kuřecí salát
Když zbude kousek pečeného nebo grilovaného kuřete z nedělního oběda.
Suroviny:
200 g kuřecího masa – pečeného nebo grilovaného
čtvrtka celeru
1 mrkev
1 malá cibule
2 lžíce majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
pepř
pár vlašských ořechů
Postup:
- Maso nakrájíme na malé kousky.
- Celer a mrkev nahrubo nastrouháme, cibuli jemně nakrájíme.
- Smícháme maso se zeleninou.
- Majonézu osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí.
- Ochucenou majonézu vmícháme do směsi masa a zeleniny, rozdělíme na misky a povrch ozdobíme vlašskými ořechy. Podáváme s opečeným toastem nebo jiným kouskem pečiva.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.