Kuřecí Majolenka

Zase jeden tip na jídlo z jednoho hrnce, nebo pekáče.

Suroviny:

kuře nebo 4 stehna

4 plátky anglické slaniny

5-6 brambor

asi 100 g majonézy

sůl

případně bílé víno na podlití

Postup:

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a poklademe jimi dno pekáče nebo zapékací mísy.
  2. Na brambory dáme osolené kuřecí porce nebo stehna, zakryjeme anglickou slaninou, rovnoměrně rozdělíme majonézu, mírně podlijeme a pečeme do měkka. Během pečení můžeme podle potřeby podlévat buď vodou, nebo bílým vínem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.