Kuřecí Majolenka
Zase jeden tip na jídlo z jednoho hrnce, nebo pekáče.
Suroviny:
kuře nebo 4 stehna
4 plátky anglické slaniny
5-6 brambor
asi 100 g majonézy
sůl
případně bílé víno na podlití
Postup:
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a poklademe jimi dno pekáče nebo zapékací mísy.
- Na brambory dáme osolené kuřecí porce nebo stehna, zakryjeme anglickou slaninou, rovnoměrně rozdělíme majonézu, mírně podlijeme a pečeme do měkka. Během pečení můžeme podle potřeby podlévat buď vodou, nebo bílým vínem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka