Kuřecí grilovaná stehna
Na marinádu použijeme podmáslí.
Suroviny:
4 stehna
půl hrnku podmáslí
2 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku
snítka čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
- Marinádu připravíme smícháním podmáslí s hořčicí, nakrájeným česnekem a rozmarýnem.
- Ze stehen stáhneme kůži, vložíme je do plastové krabice, polijeme marinádou, promícháme, uzavřeme a necháme v chladu přes noc odležet.
- Druhý den stehna vyndáme, osolíme, opepříme a dáme na rozehřátý gril. Zbytek marinády vylijeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.