Kuřecí grilovaná stehna
Na marinádu použijeme podmáslí.
Suroviny:
4 stehna
půl hrnku podmáslí
2 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku
snítka čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
- Marinádu připravíme smícháním podmáslí s hořčicí, nakrájeným česnekem a rozmarýnem.
- Ze stehen stáhneme kůži, vložíme je do plastové krabice, polijeme marinádou, promícháme, uzavřeme a necháme v chladu přes noc odležet.
- Druhý den stehna vyndáme, osolíme, opepříme a dáme na rozehřátý gril. Zbytek marinády vylijeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.