Kuřecí grilovaná stehna
Na marinádu použijeme podmáslí.
Suroviny:
4 stehna
půl hrnku podmáslí
2 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku
snítka čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
- Marinádu připravíme smícháním podmáslí s hořčicí, nakrájeným česnekem a rozmarýnem.
- Ze stehen stáhneme kůži, vložíme je do plastové krabice, polijeme marinádou, promícháme, uzavřeme a necháme v chladu přes noc odležet.
- Druhý den stehna vyndáme, osolíme, opepříme a dáme na rozehřátý gril. Zbytek marinády vylijeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.