Kuřecí grilovaná stehna

Na marinádu použijeme podmáslí. 

Suroviny:

4 stehna

půl hrnku podmáslí

2 lžíce dijonské hořčice

2 stroužky česneku

snítka čerstvého rozmarýnu

sůl

pepř

Postup:

  1. Marinádu připravíme smícháním podmáslí s hořčicí, nakrájeným česnekem a rozmarýnem.
  2. Ze stehen stáhneme kůži, vložíme je do plastové krabice, polijeme marinádou, promícháme, uzavřeme a necháme v chladu přes noc odležet.
  3. Druhý den stehna vyndáme, osolíme, opepříme a dáme na rozehřátý gril. Zbytek marinády vylijeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.