Ovar ze žampionů
V horku by klasický ovar asi nepotěšil…
Suroviny:
žampiony
hořčice
sterilovaný smetanový křen
sůl
Postup:
- Žampiony očistíme, sloupneme jim hlavičky, vyřízneme nožičky (ty můžeme využít třeba do polévky nebo pod maso) a dáme uvařit do osolené vody.
- Podáváme s přílohami jako ovar – hořčice, smetanový křen, kousek chleba.
Související
-
Žampiony prospívají zdraví. Je v nich spousta vitamínů, kyselina listová i železo
Žampiony chutnají jen jemně houbově, proto si je dopřávají i ti, kteří jinak houby moc nemusí. Navíc obsahují i dost zdraví prospěšných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.