Ovar ze žampionů
V horku by klasický ovar asi nepotěšil…
Suroviny:
žampiony
hořčice
sterilovaný smetanový křen
sůl
Postup:
- Žampiony očistíme, sloupneme jim hlavičky, vyřízneme nožičky (ty můžeme využít třeba do polévky nebo pod maso) a dáme uvařit do osolené vody.
- Podáváme s přílohami jako ovar – hořčice, smetanový křen, kousek chleba.
Související
-
Žampiony prospívají zdraví. Je v nich spousta vitamínů, kyselina listová i železo
Žampiony chutnají jen jemně houbově, proto si je dopřávají i ti, kteří jinak houby moc nemusí. Navíc obsahují i dost zdraví prospěšných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.