Ovar ze žampionů
V horku by klasický ovar asi nepotěšil…
Suroviny:
žampiony
hořčice
sterilovaný smetanový křen
sůl
Postup:
- Žampiony očistíme, sloupneme jim hlavičky, vyřízneme nožičky (ty můžeme využít třeba do polévky nebo pod maso) a dáme uvařit do osolené vody.
- Podáváme s přílohami jako ovar – hořčice, smetanový křen, kousek chleba.
Související
-
Žampiony prospívají zdraví. Je v nich spousta vitamínů, kyselina listová i železo
Žampiony chutnají jen jemně houbově, proto si je dopřávají i ti, kteří jinak houby moc nemusí. Navíc obsahují i dost zdraví prospěšných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.