Plněné žampiony
Nejjednodušší varianta, kterou můžete obohacovat podle fantazie.
Suroviny:
žampiony
vejce
cibule
kousek másla
suroviny na trojobal – hladká mouka, vajíčko, strouhanka
sůl
pepř
tuk na smažení
Postup:
- Žampionům vylomíme nožičky a oloupeme hlavičky.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampionové nožičky, osolíme, opepříme, udusíme a nakonec vmícháme vejce a necháme srazit. Můžeme obohatit nakrájeným uzeným nebo trochou strouhané nivy…
- Očištěné hlavičky žampionů naplníme, obalíme jako řízek a v rozehřátém tuku usmažíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka