Kuře na žampionech

Velká výhoda tohoto receptu je, že žampiony seženete celoročně!

Suroviny:

1 kuře

250 g žampionů (nebo jiné čerstvé houby)

2 lžíce másla

2 lžíce oleje

1 velká cibule

2 rajčata (nebo 2 lžíce rajského protlaku)

1 stroužek česneku

sůl

pepř

špetka drceného kmínu

sklenka bílého vína.

Postup:

  1. Kuře rozporcujeme a částečně vykostíme, osolíme, opepříme.
  2. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a plátky žampionů, podle chuti osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme, až se šťáva vydusí.
  3. Houbový základ shrneme k okraji a na tuku opečeme porce kuřete.
  4. Přilijeme čtvrt litru horké vody a sklenku vína, přidáme spařená, sloupnutá a nakrájená rajčata (nebo protlak), plátky česneku a tlakový hrnec uzavřeme. Dusíme od začátku varu asi 20 minut.
  5. Šťávy by mělo být tak akorát, podáváme s rýží nebo s bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.