Kuře na karí se žampiony
Kuře stokrát jinak? Kuře tisíckrát jinak!
Suroviny:
4 porce kuřecích prsíček
100 g žampionů
1 lžíce bramborového škrobu
2 vejce
3 lžíce oleje
3 lžíce másla
1 lžička karí
sůl
hrstka mandlových lupínků
Postup:
1. Očištěné nakrájené žampiony podusíme na másle, trochu osolíme, přidáme karí a mandlové lupínky a do měkka dodusíme.
2. Plátky z prsíček mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobem a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách pěkně do růžova.
3. Podáváme s dušenou rýží, usmažené plátky překryjeme udušenými žampiony.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka