Švestky a hrušky do jogurtu
Co nestíháte sníst, zavařte na zimu.
Ingredience
- švestky
- hrušky
- cukr – na 1 kg ovoce 500 g cukru
- na špičku nože kyseliny citronové
- Ovoce omyjeme, vykrájíme a vypeckujeme a rozkrájíme na malé kousky.
- Dáme do silnostěnného kastrolu, zasypeme cukrem, mírně podlijeme a přidáme kyselinu citronovou. Promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň a prováříme, až ovoce změkne.
- Ještě za horka plníme do skleniček, zavíčkujeme a hned otočíme skleničky dnem vzhůru a necháme zchladnout. Pokud chceme zavařeninu jemnou, ještě ji před plněním rozmixujeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.