Hrušky s krémem

Rychlý moučník nebo svačinka.

Ingredience
  • hrušky
  • 1 měkký tvaroh
  • 1 mascarpone
  • 1 šlehačka
  • borůvkový džem – nebo jiný podle chuti
  • případně trochu cukru

Postup:

  1. Našleháme mascarpone s tvarohem a přidáme ušlehanou šlehačku, nakonec vmícháme džem. Podle chuti dosladíme.
  2. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jádřinec a plníme ozdobnou trubičkou krémem. Hned podáváme.

Související

  • Smažené hrušky a jako bonus Ruská zmrzlina

    Suroviny: 3 hrušky, 3 vejce, 40g ovesných vloček, tuk na smažení, škrobová moučka, 1dc bílého vína, 3 lžíce strouhanky a 3 lžíce cukru.

  • Hrušky se sýrem a ořechy

    Suroviny: 2 velké zralé hrušky (můžete použít i kompotované), 4 polévkové lžíce nastrouhaného nebo rozdrobeného sýra s modrou plísní, 4 lžíce mletých vlašských ořec...

  • Hrušky s nivou

    Ne příliš obvyklá kombinace, která může hosty příjemně překvapit.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?