Smažené hrušky a jako bonus Ruská zmrzlina

Suroviny: 3 hrušky, 3 vejce, 40g ovesných vloček, tuk na smažení, škrobová moučka, 1dc bílého vína, 3 lžíce strouhanky a 3 lžíce cukru.

Postup: Hrušky oloupeme, po délce rozpůlíme a zbavíme jádřince. Potřeme dvěma rozšlehanými bílky a obalíme ve strouhance smíchané s ovesnými vločkami. Na rozehřátém tuku opečeme, po každé straně asi 3 minuty. Do zbylých vajec přidáme cukr, škrobovou moučku, víno a ve vodní lázni zvolna vyšleháme do krému. Hrušky i krém podáváme teplé a zvlášť.

Bonus: Ruská zmrzlina

Suroviny: Šlehačka, 2 lžíce cukru, 2 vejce, vanilkový cukr a dortové oplatky.

Postup: Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme šlehačku a vanilkový cukr. Potom do směsi vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na dortovou oplatku, shora přiklopíme další oplatkou a necháme zmrazit.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.