Smažené hrušky a jako bonus Ruská zmrzlina

Suroviny: 3 hrušky, 3 vejce, 40g ovesných vloček, tuk na smažení, škrobová moučka, 1dc bílého vína, 3 lžíce strouhanky a 3 lžíce cukru.

Postup: Hrušky oloupeme, po délce rozpůlíme a zbavíme jádřince. Potřeme dvěma rozšlehanými bílky a obalíme ve strouhance smíchané s ovesnými vločkami. Na rozehřátém tuku opečeme, po každé straně asi 3 minuty. Do zbylých vajec přidáme cukr, škrobovou moučku, víno a ve vodní lázni zvolna vyšleháme do krému. Hrušky i krém podáváme teplé a zvlášť.

Bonus: Ruská zmrzlina

Suroviny: Šlehačka, 2 lžíce cukru, 2 vejce, vanilkový cukr a dortové oplatky.

Postup: Žloutky vymícháme s cukrem, přidáme šlehačku a vanilkový cukr. Potom do směsi vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na dortovou oplatku, shora přiklopíme další oplatkou a necháme zmrazit.