Perníkový chlebíček

Použijeme žitnou mouku.

Ingredience
  • 250 g celozrnné, jemně mleté žitné mouky
  • 300 ml mléka
  • 120 ml oleje
  • 120 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 1/2 kypřicího prášku do perníku
  • 1 lžíce medu
  • případně tuk a mouka do formy, cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Do mléka vmícháme med, aby se rozpustil, pak vmícháme olej a vejce.
  2. Do mouky vmícháme cukr, kakao a kypřicí prášek.
  3. Tekutou směsí zaděláme těsto a hned vlijeme do silikonové formy nebo formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou.
  4. V mírnější troubě (150-155 stupňů) pečeme asi tři čtvrtě hodiny. A jako vždy uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené. Po zapíchnutí a vytažení by špejle měla být suchá. Zchladlý moučník můžeme poprášit cukrem moučkou nebo polít polevou.

Související