Krémová zeleninová česnečka
Vydatná podzimní a zimní polévka.
Ingredience
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 menší batát
- půl malé cukety
- 6-7 stroužků česneku
- 2-3 lžíce másla
- sůl
- pažitka
Postup:
- Na větší části másla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek – 2 stroužky si necháme stranou.
- Přidáme nakrájenou mrkev, batát, cuketu a ještě osmahneme, pak zalijeme půl litrem vody, osolíme a uvaříme.
- Měkkou zeleninu rozmixujeme.
- Odložené česneky nakrájíme na plátky a krátce opečeme na zbytku másla.
- Polévku na talíři doplníme sekanou pažitkou a osmahnutými česnekovými plátky. A komu by bylo česneku málo, přidá si i utřený syrový.
Související
-
Zeleninová polévka s tarhoňou
Tarhoňa je druh těstoviny ve slovenské kuchyni, v české ji můžeme přirovnat k drobení. Dnes už se vyrábí strojně a vypadá jako malé úhledné kuličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.