Zeleninová polévka s tarhoňou
Tarhoňa je druh těstoviny ve slovenské kuchyni, v české ji můžeme přirovnat k drobení. Dnes už se vyrábí strojně a vypadá jako malé úhledné kuličky.
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek květáku
- kousek brokolice
- kousek kedlubny
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- 1 hrst tarhoni
- zelená nať
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Osmahneme zeleninu na másle, zalijeme vodou, osolíme a povaříme.
- Vedle v osolené vodě uvaříme tarhoňu – trvá to tak 6 až 8 minut.
- Do talířů rozdělíme uvařenou tarhoňu, zalijeme polévkou a ozdobíme zelenou natí – cibulka nebo pažitka apod.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.