Zeleninová polévka s tarhoňou

Tarhoňa je druh těstoviny ve slovenské kuchyni, v české ji můžeme přirovnat k drobení. Dnes už se vyrábí strojně a vypadá jako malé úhledné kuličky.

Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek květáku
  • kousek brokolice
  • kousek kedlubny
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 1 hrst tarhoni
  • zelená nať

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Osmahneme zeleninu na másle, zalijeme vodou, osolíme a povaříme.
  3. Vedle v osolené vodě uvaříme tarhoňu – trvá to tak 6 až 8 minut.
  4. Do talířů rozdělíme uvařenou tarhoňu, zalijeme polévkou a ozdobíme zelenou natí – cibulka nebo pažitka apod.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.