Rajská polévka s pestem

A taky se skyrem nebo kysanou smetanou…

Ingredience
  • 400 g pasírovaných rajčat – passata
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • směs bylinek – oregano, rozmarýn, tymián
  • hrstička hrubé krupice
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce skyru nebo kysané smetany
  • zelené pesto
  • sůl

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme a osmahneme na másle, pak přidáme pasírovaná rajčata, osolíme, přidáme rozemnuté sušené bylinky a zalijeme půl litrem vody.
  2. Povaříme, podle potřeby zahustíme hrubou krupicí, kterou přisypáváme za stálého míchání. Provaříme.
  3. Podle chuti doladíme troškou cukru a na talíř přidáme skyr nebo kysanou smetanu a trochu zeleného pesta.

Související