Rajská polévka s haluškami
Halušky udělají z této polévky sytý pokrm.
Ingredience
- 500 g pasírovaných rajčat
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 bujonová slepičí kostka
- pažitka nebo petrželka
- na halušky: 1 vejce, 4-5 lžic hrubé mouky, sůl
Postup:
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pasírovaná rajčata, prosmahneme, zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme bujón a povaříme. Eventuálně podle chuti dosolíme.
- Na halušky umícháme těsto z vejce, mouky a trochy soli a přes haluškové síto zavaříme do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, jsou hotové.
- Halušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a ozdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.