Rajská polévka s vločkami
Jemné ovesné vločky polévku zahustí.
Ingredience
- 1 krabička pasírovaných rajčat
- 1 menší cibule
- 2 lžíce másla nebo oleje
- sůl nebo bujonová slepičí kostka
- tymián nebo oregano
- hrstka jemných ovesných vloček
- zelená nať na ozdobení
Postup:
- Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vlijeme pasírovaná rajčata, krátce podusíme, pak přilijeme vodu, podle chuti osolíme nebo přidáme bujonovou kostku, okořeníme bylinkami a povaříme.
- Přidáme jemné vločky a krátce povaříme.
- Na talíři ozdobíme zelenou natí – pažitka, petrželka nebo cibulka.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.