Rajská polévka se sýrem a olivami
Konzervovaná rajčata mají výraznější chuť než ta v zimě pěstovaná.
Ingredience
- 400 g pasírovaných rajčat - passata
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- směs sušených bylinek – oregano, tymián, rozmarýn
- hrst hrubé pšeničné krupice
- 1 lžička cukru
- sůl
- strouhaný sýr
- zelené olivy
Postup:
- Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Vlijeme passatu, osolíme, přidáme bylinky, osmahneme a pak zalijeme asi půl litrem vody, povaříme.
- Pak za stálého míchání přisypeme hrubou krupici a provaříme. Chuť vyladíme trochou cukru.
- Na talíři doplníme strouhaným sýrem a na kolečka nakrájenými olivami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.