Rajská polévka se sýrem a olivami

Konzervovaná rajčata mají výraznější chuť než ta v zimě pěstovaná.

Ingredience
  • 400 g pasírovaných rajčat - passata
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • směs sušených bylinek – oregano, tymián, rozmarýn
  • hrst hrubé pšeničné krupice
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • strouhaný sýr
  • zelené olivy

Postup:

  1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Vlijeme passatu, osolíme, přidáme bylinky, osmahneme a pak zalijeme asi půl litrem vody, povaříme.
  3. Pak za stálého míchání přisypeme hrubou krupici a provaříme. Chuť vyladíme trochou cukru.
  4. Na talíři doplníme strouhaným sýrem a na kolečka nakrájenými olivami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.