Rajská polévka se sýrem a olivami

Konzervovaná rajčata mají výraznější chuť než ta v zimě pěstovaná.

Ingredience
  • 400 g pasírovaných rajčat - passata
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • směs sušených bylinek – oregano, tymián, rozmarýn
  • hrst hrubé pšeničné krupice
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • strouhaný sýr
  • zelené olivy

Postup:

  1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Vlijeme passatu, osolíme, přidáme bylinky, osmahneme a pak zalijeme asi půl litrem vody, povaříme.
  3. Pak za stálého míchání přisypeme hrubou krupici a provaříme. Chuť vyladíme trochou cukru.
  4. Na talíři doplníme strouhaným sýrem a na kolečka nakrájenými olivami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.