Rajská polévka se sýrem a olivami

Konzervovaná rajčata mají výraznější chuť než ta v zimě pěstovaná.

Ingredience
  • 400 g pasírovaných rajčat - passata
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • směs sušených bylinek – oregano, tymián, rozmarýn
  • hrst hrubé pšeničné krupice
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • strouhaný sýr
  • zelené olivy

Postup:

  1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Vlijeme passatu, osolíme, přidáme bylinky, osmahneme a pak zalijeme asi půl litrem vody, povaříme.
  3. Pak za stálého míchání přisypeme hrubou krupici a provaříme. Chuť vyladíme trochou cukru.
  4. Na talíři doplníme strouhaným sýrem a na kolečka nakrájenými olivami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.