Mrkvová „závojíčková“ polévka
Děti ji milují a ani dospěláci nepohrdnou…
Ingredience
- 3 mrkve
- 1 lžíce přepuštěného másla
- sůl nebo slepičí bujónová kostka
- 1 vejce
- petrželka
Postup:
- Mrkve oškrábeme, najemno nastrouháme, osmahneme na másle.
- Zalijeme vodou (půl litru), osolíme nebo přidáme bujón a povaříme.
- V závěru přimícháme rozkvedlané vajíčko a na talíři zdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.