Zeleninová pomazánka nebo salát
Nepohrdne ani odmítač zeleniny!
Suroviny:
5 mrkví
půl celeru
150 g eidamu
4-5 lžic majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
naťová cibulka
Postup:
- Očištěnou zeleninu nastrouháme (celer nahrubo, mrkev najemno), nastrouháme i sýr a smícháme.
- Majonézu ochutíme hořčicí, solí, pepřem a přidáme nakrájenou naťovou cibulku.
- Zeleninu se sýrem promícháme s ochucenou majonézou.
- Můžeme podávat i jako přílohu třeba ke grilovanému masu nebo jako salát s kouskem pečiva. Pokud budeme mazat na chleba nebo veku, je lepší nejdřív pečivo potřít tenoučkou vrstvou másla nebo margarinu, pomazánka je šťavnatá a pečivo by brzy rozmočila.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.