Hrušky se sýrem a ořechy

Suroviny: 2 velké zralé hrušky (můžete použít i kompotované), 4 polévkové lžíce nastrouhaného nebo rozdrobeného sýra s modrou plísní, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, salátové listy na ozdobu, 1 plátek staršího chleba, sůl, pepř a olivový olej.

Postup: Hrušky oloupejte, podélně rozkrojte a zbavte jádřinců. Pokud použijete hrušky kompotované, propláchněte je studenou vodou a nechte okapat. Sýr smíchejte s ořechy a nadrobeným chlebem, ochuťte solí a pepřem. Směs rozdělte na hrušky, ty rozložte na pekáč vymazaný olejem a v troubě vyhřáté na 200 °C zapékejte 8 až 10 minut. Na talíře rozdělte omytý natrhaný salát, zakapejte olivovým olejem, do středu položte půlky hrušek a podávejte s plátky bagety.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.