Závitek se smaženicí
Místo hub dáme hrášek!
Ingredience
- 4 plátky vepřové kýty nebo plecka
- 4 plátky debrecínské nebo kladenské pečeně nebo šunky
- 1 cibule
- 2 vejce
- půl červené papriky
- hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
- sůl, pepř, hořčice
- 5 lžic oleje
Postup:
- Nakrájenou třetinu cibule zpěníme na dvou lžicích oleje a usmažíme vejce, mírně osolíme. Po chvíli vmícháme drobně nakrájenou papriku a hrášek. Už nesmažíme.
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně potřeme hořčicí.
- Na stranu s hořčicí položíme plátek debrecínky nebo šunky, dáme lžíci vaječné náplně, zabalíme a zajistíme párátky.
- Na zbylém oleji orestujeme zbylou nakrájenou cibuli, na tomto základu opečeme ze všech stran závitky, podlijeme a udusíme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami, které přelijeme výpekem s cibulí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.