Závitek se smaženicí

Místo hub dáme hrášek!

Ingredience
  • 4 plátky vepřové kýty nebo plecka
  • 4 plátky debrecínské nebo kladenské pečeně nebo šunky
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • půl červené papriky
  • hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
  • sůl, pepř, hořčice
  • 5 lžic oleje

Postup:

  1. Nakrájenou třetinu cibule zpěníme na dvou lžicích oleje a usmažíme vejce, mírně osolíme. Po chvíli vmícháme drobně nakrájenou papriku a hrášek. Už nesmažíme.
  2. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně potřeme hořčicí.
  3. Na stranu s hořčicí položíme plátek debrecínky nebo šunky, dáme lžíci vaječné náplně, zabalíme a zajistíme párátky.
  4. Na zbylém oleji orestujeme zbylou nakrájenou cibuli, na tomto základu opečeme ze všech stran závitky, podlijeme a udusíme do měkka.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, které přelijeme výpekem s cibulí.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.