Tatranský závitek
Ideální jídlo pro slavnostnější příležitost!
Suroviny:
4 větší vepřové řízky nejlépe z kýty
4 vejce vařená
2 vejce syrová
2 kápie
sůl
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
- Řízky naklepeme, osolíme a zabalíme do nich vždy půl kapie a 1 vařené vajíčko. Závitek zajistíme nití nebo párátkem.
- Hotové závitky obalíme v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku nebo použijeme fritézu.
- Před podáváním odstraníme nit nebo párátko, závitky šikmo překrojíme, podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.