Řízky pod sýrem

Bez trojobalu!

Ingredience
  • 4 pěkné vepřové nebo kuřecí řízky
  • 1 cibule
  • 100 g sýra
  • 1 kelímek smetany
  • máslo, sůl, pepř, hořčice, hladká mouka

Postup:

  1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na jedné straně poprášíme hladkou moukou.
  2. Maso naskládáme do máslem dobře vymazaného pekáčku moučnou stranou dolů a horní stranu potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule, zasypeme hrubě strouhaným sýrem (eidam, gouda, niva – podle chuti… pokud zvolíme nivu, maso méně solíme).
  3. Nakonec zalijeme smetanou a dáme péci do trouby. Vepřové maso potřebuje asi 45 minut, kuřecí méně. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
  4. Podáváme s bramborovou kaší, tu mastíme čerstvým máslem.

Mohlo by vás zajímat