Řízky ve šlehačce
Dietáři teď musí zavřít oči.
Ingredience
- 4 vepřové řízky – kýta nebo krkovice
- 2 cibule
- 300-400 ml šlehačky
- sůl, případně pepř
- vejce, hladká mouka a strouhanka na trojobal
- tuk na smažení
Postup:
- Řízky naklepeme, nařízneme jim okraje, aby se nekroutily, osolíme a kdo rád, tak i opepří.
- Pak řízky obalíme nejdřív v hladké mouce, pak v rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku.
- Do pekáče na dno dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na ni položíme řízky, poklademe je kolečky cibule, zalijeme šlehačkou a dáme do vyhřáté trouby zapéci. V malých zapékacích formách můžeme připravit porce zvlášť.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.